Onkologisk Hudvård

Onkologisk hudvård

SENSITIVE SKIN är helt fri från potentiellt irriterande ingredienser som doftallergener och färgämnen. Det är därför också lämpligt som onkologisk hudvård. Efter kemoterapi är huden speciellt känslig och behöver lågirriterande, lugnande hudvård som stärker hudbarriären för att vara optimalt skyddad från effekterna av terapin.


Har din hud förändrats efter kemoterapi?


Kemoterapi kan ha effekter på huden. Torr, känslig hud samt klåda och rodnad eller till och med utslag är inte ovanligt efter kemoterapi. Nu är det särskilt viktigt att lindra huden och att regelbundet förse den med fukt. Vår nya SENSITIVE SKIN-serie med sitt nya aktiva ingredienskoncept är också lämplig för hudvård under och efter kemoterapi och ger din hud allt du behöver.


Nytt koncept för aktiv ingrediens

Den nya SENSITIVE SKIN-serien består av åtta formuleringar som kan användas specifikt för stressad hud efter kemoterapi. Det nya konceptet för aktiva ingredienser är baserat på toppmoderna aktiva ingredienser som stärker hudbarriären och lugnar hudirritationer. SENSITIVE SKIN serien är helt fri från potentiellt irriterande ingredienser som doftallergener och färgämnen. I dermatologiska tester bedömdes kompatibiliteten för alla produkter som mycket bra.


Skin Defense Complex+ & Japansk Ormrot Extrakt

SENSITIVE SKIN innehåller Skin Defense Complex +, ett aktivt ingredienskomplex av vinbärsfröolja, ballongvin och solrossextrakt, som regenererar hudens barriärfunktion och dämpar inflammatoriska processer. Dessutom används ett barriärförstärkande extrakt från japansk ormrot som är speciellt utvecklat för neurodermitisk hud. RSC-neutralisator är effektiv mot rodnad och telangiektasi. Bevisade antiinflammatoriska aktiva ingredienser som vårt Sensitive Complex, allantoin, bisabolol, ringblomma samt ädla oljor och fuktgivare avrundar konceptet för aktiv ingrediens.


SENSITVE SKIN återställer balansen mellan stressad hud och ger den en underbart avslappnad hudkänsla.

Börja med en mild RENGÖRINGSRUTIN


På morgonen och/eller på kvällen är det viktigt med en

omfattande rengöringsrutin.


Soft Cleansing Mousse är ett pH-neutralt rengöringsskum med allantoin som lugnar irriterad hud och motverkar rodnad. Den luftiga, lätta strukturen är lätt att sprida och rengör känslig hud försiktigt utan att anstränga den i onödan. För en märkbart ren och behagligt slät hudkänsla!


Soft Soothing Tonic är speciellt utvecklad för känslig hud som är benägen för rodnad, och är den perfekta avslutningen på en grundlig ansiktsrengöring! Det alkohol-fria ansiktsvattnet med Sensitive Complex och allantoin lugnar hudirritationer redan under ansiktsrengöringen. Den milda formulan har också en hudrengörande, svalkande och underbart uppfriskande effekt.

CREME

Intense Calming Cream är en lugnande 24-timmarsbehandling för känslig hud som är utsatt för rodnad. Den skonsamma cremen ger näring och skyddar huden under dagen och stöttar cellförnyelsen på natten. Helst bör du använda krämen i kombination med Intense Calming Serum, som du applicerar innan cremen.

ÖGONVÅRD

Comfort Eye Care är en skonsam ögonvårdsemulsion som har utvecklats speciellt för det mycket känsliga ögonområdet. Den är baserad på en kombination av närande sheasmör, ISIS och Skin Defense Complex +, som stärker hudbarriären, har en regenererande effekt och gör huden mer motståndskraftig mot yttre irritationer.

SPECIALVÅRD

Neuro Skin Balm ger särskilt intensiv vård för neurodermitisk hud, har en lugnande effekt och lindrar klåda. Mondogräsextrakt har visat sig stärka barriärfunktionen hos neurodermitisk hud. I kombination med Skin Defense Complex + regenereras huden, stabiliseras på lång sikt och inflammatoriska processer minskas.

Applicera Neuro Skin Balm på hudens drabbade områden på morgonen och / eller kvällen efter rengöring och massera försiktigt in.