Retinol Vitamin A

FRÅGOR & SVAR

TILL ÅTERFÖRSÄLJARE

RETINOL & VITAMIN A

Kan våra Refining Retinol Fluid användas med jontofores?

 

  • Att använda våra Refining Retinol Fluid ampuller tillsammans med jontofores är inte fördelaktigt: Eftersom ampullen innehåller hyaluronsyra skulle den teoretiskt kunna användas med en negativ polariserad elektrod. Laboratoriet avråder dock från det på grund av den liposominkapslade retinolen, eftersom behandlingen främjar penetration i huden och den ytterligare penetrationen kan leda till irritationer. Vidare antar de att den liposomala inkapslingen bryts ner när ström appliceras och retinol slutligen inte längre är närvarande i inkapslad form. Därför är rekommendationen att antingen applicera ampullen innan behandling med en apparat och låt den absorbera först eller helt enkelt applicera den efter en behandling med en apparat när huden är bearbetad och mottaglig. 


Kan vi använda Retinolprodukterna även under sommaren? Varför är retinol så känsligt?

 

  • Under sommaren bör den appliceras helst på kvällen. Det är inte så mycket ingrediensen retinol som är så känslig, utan snarare att huden kan bli känslig av användning av retinol. Därför är det obligatoriskt att använda solskydd under dagen vid användning av retinol! 


Är användningen av Retinol Ok under graviditeten?

 

  • Retinolen i våra produkter är inkapslad och därför ”inte farlig” för kroppen. Teoretiskt sett kommer inget att hända med ett ofött barn om mamman applicerar produkterna. Produkterna kommer inte in i blodomloppet, om de appliceras enligt förordningen. Men det kan inte bekräftas att kosmetiska produkter i allmänhet leder till avbrytande av graviditeten. Eftersom du inte kan göra studier och tester med gravida kvinnor. Så om en mamma är väldigt försiktig, skulle vi rekommendera någon annan produkt till henne. 


Kan man använda en Retinolprodukt hela året, dag och natt i 12 månader?

 

  • Retinol bör snarare användas som kur för att inte göra huden för känslig. Hur som helst så rekommenderar vi att alltid byta produkter beroende på hudens behov och kondition så att huden får nya impulser och därigenom optimerar sig själv.


Finns det en åldersgräns som krävs för användning av Refining Retinol Fluid?

 

  • Det finns ingen åldersgräns för ampullen. Så snart en klient behöver hantera inflammation och fläckar eller har anti-age som mål, kan du rekommendera Refining Retinol Fluid. 


Finns det någon produkt med motstridiga ingredienser som inte kan användas tillsammans med Retinol?

 

  • Nej. Eftersom det är inkapslat retinol är det även kompatibelt med andra produkter från JANSSEN COSMETICS.


Vad innebär det att retinolen är inkapslad?


  • Retinolen är innesluten i ett slags "skal", som fungerar som en "aktiv ingrediensleverantör". Den levererar retinol till de djupare skikten av huden, där den ingående rena retinolen eller effekten av retinol kan utvecklas. Liposomal inkapslad retinol skiljer sig från icke-inkapslad retinol genom att den å ena sidan har en riktad och därför optimal effekt på grund av det moderna bärarsystemet. Å andra sidan ger inkapslingen inte bara bättre tolerabilitet utan också mycket god stabilitet. Som nämnts ovan transporterar ett modernt bärsystem retinolen till lämpliga platser i de djupare hudlagren. Detta förhindrar hudirritation i de övre hudlagren eller på hudytan.


Är vår vitamin A - Retinol och Retinol Palmitate tillverkad för att vara naturidentisk eller är de rent djur- eller växtbaserade, dvs kan vegetarianer använda dessa produkter?

 

  • Vitamin A som används utvinns från växtkällor och produceras syntetiskt. 


Hurmånga procent av retinol finns i Retinol Lift?


  • Retinol Lift - Demanding Skin är baserad på 0,2% Retinol. Det verkar inte särskilt högt till en början, men alla som är bekanta med ämnet retinol vet att mer inte betyder bättre. Å ena sidan är det inte tillåtet att använda mer än 1 % i kosmetiska produkter inom EU och å andra sidan innebär en hög koncentration också en irritationsrisk. Därför har vi valt 0,2% i en effektiv och hälsosam maxkoncentration. Som en mycket effektiv form av vitamin A hjälper Retinol huden att få elasticitet.
  • Effektstudier bekräftar att Retinol Lift, när den används regelbundet, minskar linjer och rynkor med 15 %, ökar hudens elasticitet med 12 % och förbättrar fastheten med 14,5 %, samtidigt som den förbättrar hudens lyster med 22,2 %.