Platinum Care

FRÅGOR & SVAR

TILL ÅTERFÖRSÄLJARE

PLATINUM CARE

Vad är ursprunget till ingrediensen Instensyl?


  • Instensyl® (t.ex. Platinum Care Effect Serum) är uteslutande gjord av maniokrotextrakt. Den har en omedelbar synlig åtstramande effekt.


Är Matrixyl 3000 samma ingrediens som Matrixyl Synthe 6? Eftersom båda är för anti-aging. Vad är skillnaden?

 

  • Även om båda ingredienserna har namnet Matrixyl, är de olika. MatrixylTH 3000 (t.ex. i Eye Flash Fluid eller Irresistible Eye Elixir) är ett peptidkomplex med budbärarpeptider. Så kallade matrikiner. Dessa aktiverar syntesen av extracellulär matris som kollagen och hyaluronsyra speciellt i den fina huden runt ögonen. Matrixyl Synthe’6TM är en av de exklusiva ingredienserna i Platinum-MP-Complex of Platinum Care. Det är en palmitoyltripeptid-38 och ja, det är också en anti-rynkingrediens, men aktiverar mer än bara kollagen och hyaluronsyra. Siffran 6 står för de 6 olika hudkomponenterna som ingrediensen aktiverar: Kollagen typ I, II och III. Hyaluronsyra. Fibronektin. Laminin-5.

 

Def.: "Fibronektin (från latin: fibra för "fiber") är ett glykoprotein i den extracellulära matrisen som har en viktig roll i många fysiologiska processer, inklusive vävnadsreparation, hemostas, cellmigration och vidhäftning"


Def.: “Lamininer är kollagenliknande glykoproteiner och en viktig komponent i den extracellulära matrisen. Lamininer finns i alla basala laminae och de har bindningsställen för cellytreceptorer. Tillsammans med kollagen, entactin (nidogen) och heparansulfatet proteoglykan perlecan bildar lamininer basalmembranet. Femton former av lamininer är kända hittills.