MILJÖANSVAR

MILJÖANSVAR

JANSSEN COSMETICS

Agerar ansvarsfullt för kommande generationer


Som ett familjeföretag med internationell påverkan är Janssen Cosmetics medveten om sitt ansvar gentem ot miljön och framtida generationer. Kosmetikföretaget är beroende av hållbar och respektfull behandling av naturresurser - både nu och i framtiden!


”Hur man lämnar efter sig ett grönare fotavtryck är ett hett ämne som är uppe för diskussion - och med all rätt! Som ett kosmetikföretag som arbetar över hela världen i över 85 länder och nu i dess andra generation av hudvård för tillverkningskvalitetssystem i Aachen, Tyskland, drivs vi av passionen att ta ansvar för vår miljö. Vi står upp för respektfull behandling av naturresurser och kommunicerar med våra partners över hela världen för att öka medvetenhet om miljö och hållbarhet, ” förklarar Ulrich och Reinhard Janssen.


Under tidigare år har Janssen Cosmetics tagit många steg för att driva affärer mer hållbart. Nästan 95% av förpackningsmaterialen för kosmetikprodukterna av hög kvalitet kommer från Europa, medan 100% av bulkförpackningar kommer från Europa. Fraktlådor består till 80% av återvunnen kartong. Janssen Cosmetics använder inte polystyren som förpackningsutfyllnad, utan förlitar sig i stället på mekanisk massapapp - återanvändt avfallspapp. Dessutom, har produktlådor och papper som används för all dokumentation, som broschyrer och affscher, FSC certifkat.


För att säkerställa fortsatt utveckling inom miljöskyddsområdet är resursvänliga åtgärder för närvarande en viktig del av Janssen Cosmetics agenda och kommer att förbli så. Detta inkluderar ytterligare minskning av plast genom användningen av

nya lösningar.