Collagen

FRÅGOR & SVAR

TILL ÅTERFÖRSÄLJARE

COLLAGEN

Finns det någon skillnad mellan bovint kollagen och fiskkollagen?


  • Skillnaden mellan bovint kollagen och fiskkollagen är nästan 0 %. Djurkollagen är i stort sett identiska med mänsklig hud när det gäller struktur (förhållandet mellan proteiner och aminosyror). Marint Kollagen erhålls från fiskens hud. Det ska dock alltid sägas att Janssen Cosmetics inte dödar fisk specifikt för detta, utan kollagenet hämtas från resterna av fiskeindustrin.


Finns det några problem om någon är allergisk mot (skal)djur och fisk?


  • Eftersom krämen appliceras på huden och inte kommer in i blodomloppet har det inte förekommit några kända klagomål. Dessutom är kollagenet nästan identiskt med hudens eget kollagen och dessutom bearbetat. Hur som helst, det rekommenderas för kunder som är benägna att få allergier att alltid göra ett hudtest på underkäken eller i armhålan. Efter hudtestet kan krämen appliceras i ansiktet. 


Hur ska man hantera frågan om kollagen från djur kontra vegan?


  • Det är större skillnad mellan animaliskt kollagen och växt/vegansk kollagen. Industrin försöker ersätta animaliskt kollagen för att tjäna veganer och vegetarianer, men strukturen är annorlunda. Huden känner inte igen denna struktur hos ett veganskt kollagen och effekten och resultatet är inte lika effektivt. Därför kanske det hjälper att känna till bakgrundsinformationen för våra kollagen Dermafleece-masker och varför de är baserade på bovint kollagen. De tillverkas ursprungligen för den medicinska marknaden och används för brännskador. När någon bränner huden hårt appliceras ren kollagenfleece på brännskadan och hjälper direkt till att bygga upp ett skydd för huden. Precis som en andra hud. Därför måste det vara bovint kollagen så att strukturen till huden blir densamma. Här har vegan kollagen ingen chans. På sjukhusen appliceras naturligtvis arken med en koksaltlösning (NaCI) och därför även sterilförpackade. 


Vad skapar det kortsiktiga eller långsiktiga resultatet med Marine Collagen Cream?


  • Kollagen har egenskapen att binda vatten och som en makromolekyl stannar det kvar på hudytan och fungerar som en fuktighetskräm. Därför är vårt kollagen ansvarig för de omedelbara resultaten och sammetskänslan i huden efter applicering av krämen. Det koncentrerade extraktet av granatäppleblommor har en stimulerande effekt på produktionen av kollagenfibrer. Fibroblasten aktiveras för att bilda nya och kvalitativt starka kollagensträngar och är därför ansvarig för de långsiktiga resultaten.


Vad står SMART Active Ingredient för i Marine Collagen Serum?


  • The SMART ingrediant uppgraderar vårt marina kollagen serum avsevärt. Det är en polysackarid. Det finns många olika polysackarider, menvår polysackarid harmonierar med övriga ingredienser och ger fantastisk effekt. Innebörden bakom namnet och stavningen är: Soothing, Moisturizing, Anti-aging, Restructuring, Touch


  • SMART aktiva ingrediens är en anjonisk polysackarid som erhålls genom bakteriell fermentering. Å ena sidan är det en aktiv ingrediens och å andra sidan ett hjälpämne, och har dubbel aktivitet, nämligen fysisk (filmbildande effekt, förbättrad hudkänsla, fuktgivande egenskaper) och biologisk (stimulering av livslängdsproteiner, reglering av inflammatoriska markörer och epidermal differentiering genom interaktionen av dess glykanstruktur med keratinocytreceptorer).


  • SMART aktiv ingrediens minskar hudens känslighet efter 5 minuter. In vivo studier visade att SMART aktiv ingrediens har en bra fuktgivande effekt redan 1 timme efter applicering. Tillsammans med det schweiziska glaciärvattnet och Canella Asiatic-extraktet har Marine Collagen Serum en harmonisk sammansättning.