Fair Skin

FRÅGOR & SVAR

TILL ÅTERFÖRSÄLJARE

FAIR SKIN

Hämmar Hexylresorcinol melaninabsorptionen i keratinocyterna?


  • Hexylresorcinol in Fair Skin hämmar tyrosinas och melanin. Absorptionen i keratinocyterna hämmar SORR (Siegesbeckia orientalis och rabdosia rubescens). Det är också anledningen till varför Fair Skin är baserad på de 4 stadierna för att ljusa upp huden och pigmenteringen.


  1. Skydd mot UVA och UVB
  2. Blockering av αMSH
  3. Hämning av tyrosinas & melanin
  4. Hämning av melaninabsorptionen i keratinocyterna 


Är det möjligt att kombinera exfolieringssystemet dvs 30% syra med Fair Skin-produkter i en behandling? Om det är så, hur skulle du göra den behandlingen?


  • Om du vill kombinera de två systemen rekommenderar vi att du börjar med Exfolieringssystemet och ger Fair Skin till kunden som hemvård. Exfolieringssystemet är som en booster i området för peeling och Fair Skin verkar specifikt på pigmentering/melanin/tyrosinas.Om en kund använder en Cleanser hemma med mjölksyra, kan hon kombinera det med våra Fair Skin-krämer? 


  • Utan att känna till den andra produkten kan vi redan nu säga att du inte kan garantera effekten med Fair Skin. Själva systemet är givetvis utvecklat för att vara sammanhängande och effektivt i sig. Så fort en annan produkt används utöver det kan vi inte säga vad reaktionen är. De skulle behöva testas tillsammans. I sådana fall föreslår vi alltid kunden att ta en paus med den andra produkten eller om det inte finns mycket kvar, att använda upp den andra och sedan börja med Fair Skin. 


Vad är Hexylresorcinol?


  • Det är en ingrediens som är bioteknologiskt framställt och hämmar aktiviteten av enzymet tyrosin. Tyrosin aktiverar produktionen av melanin. Hexylresorcinol i en kosmetisk produkt förhindrar bildandet av nya pigmentfläckar.


Kan man kombinera Exfoliation System med Fair Skin behandlingen?


Vi rekommenderar inte kombinera dem i samma protokoll. Men när man vill bli av med de befintliga fläckarna kan behandlingen med Exfolieringssystem vara ett alternativ till Fair Skin behandlingen.