KOMBINATIONS HY
combination_skin_en
combination-skin-mischhaut-en

Effektiv hudvård för kombinationshy

Partiell hyperaktivitet av talgkörteln är den främsta orsaken till kombinationshud. Hyperaktivitet av talgkörteln uppstår oftast på grund av anlag. Emellertid kan hormonella förändringar, mediciner, etc. också leda till ökad talgproduktion. Förekomst under puberteten och ibland även klimakteriet är därför inte ovanligt.


Hudens porer blir förstorade till följd av ökad talgproduktion. Om överdriven hudexfoliering också ökar, bildas så kallade talgpluggar. Dessa förekommer i form av öppna pormaskar, som har en naturlig sekretkanal, men också som slutna pormaskar som ligger under epidermis och är inkapslade. I det mest ogynnsamma scenariot, blir dessa talgpluggar inflammerad. Särskilt om de också kläms på ett felaktigt sätt.


Oavsett leder den ökade talgproduktionen till en oattraktiv fet glans i det centrala området i ansiktet, medan torra områden på kinderna verkar spröda och kan kännas obehagligt spända. Dessa symtom är dessutom mottagliga för säsongsvariationer, dvs huden upplevs fetare på sommaren och torrare på vintern.

Behandla och förebygg kombinationshy

Börja med en mild RENGÖRINGSRUTIN


På morgonen och/eller på kvällen är det viktigt med en

omfattande rengöringsrutin.


Gentle Cleansing Powder är ett milt rengöringspulver som tar bort oönskade smutsrester från huden grundligt, men även skonsamt.

Häll pulvret i handflatan och blanda med vatten för att bilda ett krämigt skum.


Använd vårt milda, alkoholfria ansiktsvatten Purifying Tonic från OILY SKIN. Det innehåller Equal Refining Complex för grundlig rengöring av huden. Lämnar huden perfekt förberedd för efterföljande hudvård. Häll lite Purifying Tonic på en bomullsrondell och sprid försiktigt ut över ansikte och hals.

SERUM

Använd vårt mycket effektiva Purifying BHA Serum, från OILY SKIN som är ett koncentrat av aktiva ingredienser för lokal applicering och målinriktad bekämpning av akneutbrott.


Detta lätta serum innehåller salicylsyra för att öppna porerna och lossa ytliga hudflingor.

ÖGONVÅRD

Applicera därefter vår Aqualift Eye Gel från DRY SKIN serien runt ögonen. 


Denna ultralätta ögongel slätar ut rynkor orsakade av torrhet och ger en varaktig fukt. Den minskar även svullnad och dämpar mörka ringar runt ögonen.


Gelen är oljefri och är perfekt för den som bär kontaktlinder eller fransförlägningar.

CREME


Tinted Balancing Cream är en modern tonad vårdcreme med en särskilt lätt konsistens. Utvalda fuktgivande ingredienser absorberas snabbt in i huden, där de bevisligen leder till ökad fukt. Den speciella funktionen är den aktiva substansen i en sockerliknande ingrediens som erhålls från riskli.


Balancing Cream är en modern vårdkräm med en särskilt lätt konsistens. Den absorberas snabbt in i huden, där den leder till ökad fukt. Den speciella ingrediensen i denna vårdkräm är den aktiva substansen i en sockerliknande ingrediens som erhålls från riskli.

PEELING 

2 gånger/vecka efter Steg 1


Enzyme Peeling Powder frigör huden intensivt och skonsamt från lösa hudceller och överflödig talg. Det finkorniga pulvret bildar ett skumm tillsammans med vatten och börjar sedan verka med sin keratolytiska effekt. Fri från mekaniska exfolierande partiklar, är den också lämplig för känslig hud som är utsatt för finnar.


Skumma upp en matsked pulver med vatten och fördela över ansikte och hals. Massera försiktigt in i huden med cirkulära rörelser i cirka fem minuter. Låt peelingen sedan verka i 3 minuter innan du avlägsnar den med ljummet vatten.

MASK

2 gånger/vecka efter Steg 1 eller efter peeling


Intense Clearing Mask innehåller Equal Refining Complex och kaolin är den perfekta djuprengörande masken för aknebenägen hud med vidgade porer. Den lugnar irritationer och förhindrar hudfläckar, vilket synligt förbättrar hudens struktur. Aloe vera och bisabolol har också en lindrande effekt och förebygger inflammation. Applicera 1-2 gånger i veckan på ren hud, undvik ögonområdet, låt verka i upp till 20 minuter och skölj av noggrant.

KOMPLEMENT FÖR BÄSTA EFFEKT!

Innan applicering av serum


Om du vill unna dig en extra fin effekt kan du applicera vår ampull REFINING Retinol Lift från vårt AMPOULE sortiment.


Den intensiva behandlingen med anti-aging-faktor motverkar specifikt hudfläckar och stimulerar samtidigt kollagenproduktion och cellförnyelse tack vare retinol.

Använd JANSSEN COSMETICS ampullöppnare eller alternativt en servett och bryt upp ampullhalsen genom att trycka på den markerade färgade ringen. Häll innehållet i ampullen i handflatan och sprid den på den rengjorda huden på ansikte, hals och dekolletage. Massera in försiktigt. Använd HELA inehållet i ampullen. Endast för utvärtes bruk. 

SOLSKYDD

Då vår hudserie OILY SKIN innehåller fruktsyror behöver du på dagtid applicera ett UV-Skydd.


Face Guard Advanced är ett innovativt solskydd med SPF 30 som bekämpar förtidigt åldrande från solstrålning. Förutom att innehålla fotostabila UVA- och UVB-filter och cellskyddande Ectoine®, ger formulan effektivt skydd mot IR- strålning.

SPECIALPRODUKTER:


Microsilver Serum innehåller aktiva ingredienser som mikrosilver, glykolsyra, allantoin och D-panthenol, för att förbättra utseendet på aknebenägen, fet hud som är utsatt för utbrott.

Efter rengöring av de utsatta hudområdena, applicera Microsilver Serum och låt det absorberas. Använd morgon och/eller kväll. Används helst i kombination med Light Mattifying Cream på morgonen och AHA Face Cream på kvällarna. Vi rekommenderar att du använder produkterna enligt följande:


  • Microsilver Serum
  • Morgon: Light Mattifying Cream
  • Kväll: AHA Face Cream


Scar Cream är en smidig 24-timmars creme med aktiva ingredienser med Siegesbeckia orientalis och mangofröolja främjar återuppbyggnaden av hudens kollagenmatris och är därmed en långtidsvård för förbättring av akneärr.