Maskne

Hudåkommor orsakade av skyddsmasker

2020 gav oss utmaningar utan motstycke, och det ser ut att fortsätta under 2022.

Kosmetiska produkter måste uppfylla nya krav under dessa tider.


Under ett munskydd utsätts vår hud för utmaningar och behöver god vård. Vi kan rekommendera olika vårdprodukter som motverkar den maskrelaterade hudåkomman - "MASKNE" (maskakne).


Att bära mask kan orsaka olika hudproblem. Förutom torrhet och rodnad är oren hud, pormaskar och finnar typiska. Dessa hudåkommor orsakade av skyddsmasker kallas MASKNE ("maskakne").

Orsakerna är ökad talgproduktion och överdriven bakteriekolonisering av hudfloran.


Vår OILY SKIN-serie fokuserar just på detta, och för en oren, grovporerad hud är regelbunden och korrekt vård nödvändig! När det gäller hudåkommor orsakade av skyddsmasker är det viktigt att återställa oren hud till sitt normala tillstånd och bekämpa hudåkommor lokalt.


OILY SKIN är baserad på djuprengörande och lugnande kombinationer av aktiva ingredienser som uppnår en omedelbart synlig, märkbar och varaktig förbättring av hudens utseende.


Varning för sminkrester i masken!

Även make-up måste uppfylla särskilt höga krav i tider som dessa. Det är inte omöjligt att sminkrester fastnar på insidan av masken. På så sätt irriterar dessa rester den känsliga ansiktshuden. Det är därför ingen slump att huden lider av "maskakne" - ett akne-liknande utseende som orsakas av att du bär skyddsmask.

Förhindra Maskne

Börja med en RENGÖRINGSRUTIN


På morgonen och/eller på kvällen är det viktigt med en omfattande rengöringsrutin.

Vår Purifying Cleansing Gel tar bort smink och bakterierester från huden. Purifying Tonic klargör huden utan att göra den torr.

SERUM

Använd vårt mycket effektiva Purifying BHA Serum, som är ett koncentrat av aktiva ingredienser för lokal applicering och målinriktad bekämpning av hudåkommor. Detta lätta serum innehåller salicylsyra för att öppna porerna och lossa ytliga hudflingor.

CREME

Hud med tendens till akne åtföljs ofta av en grovporerad hudstruktur och en störande fet glans. Det är här Light Mattifying Cream kommer in och uppfyller alla krav för optimal 24-timmarsvård för hud som tenderar att få akneutbrott!

Den lätta gelstrukturen förfinar porstrukturen, hämmar inflammationer snabbare och förhindrar nya utbrott.

Skyddsmasken bör tvättas eller bytas ut regelbundet. Kokning rekommenderas för att döda bakterier.


Tips: För att säkerställa att masken förblir skonsam mot huden och tyget inte är för grovt, bör masken torkas kort i torktummlare.