MOGEN OLJIG HY UTAN AKNE

Effektiv hudvård för fet eller torr mogen aknehy

OILY SKIN är den idealiska hudvårdsserien för att bekämpa alla tecken på fet, oljig, aknebenägen hud: Oavsett om du har ungdomlig eller äldre aknehud, isolerade utbrott, oljig hy,
pormaskar, förstorade porer – hjälper OILY SKIN oavsett vilken typ av hud du har.


Hud med akneproblem är inte en fråga om ålder eller kön. Ofta börjar besvären under puberteten och kan fortsätta in i vuxen ålder. Tre orsaker till aknehud anses vara tendensen till follikulär hyperkeratos, störningar i talgproduktionen och överdriven bakteriell kolonisering av hudfloran. Det finns också en skillnad mellan ACNE OLEOSA, som kan uppstå från en fet, fuktig hud, och ACNE SICCA, som inte producerar tillräckligt med talg och är mer typisk för en åldrande hud.

Behandla och förebygg Acne Sicca - fet eller torr mogen aknehy

Börja med en mild RENGÖRINGSRUTIN


På morgonen och/eller på kvällen är det viktigt med en

omfattande rengöringsrutin.


Purifying Cleansing Gel är särskilt lämplig för mogen, ganska torr hud med benägenhet för akne, så kallad acne sicca. Den rengör aknehud noggrant och skonsamt utan att torka ut den.


Vårt milda, alkoholfria ansiktsvatten Purifying Tonic är ett rengörande, porförfinande ansiktsvatten med Equal Refining Complex för grundlig rengöring av huden. Lämnar huden perfekt förberedd för efterföljande hudvård. Häll lite Purifying Tonic på en bomullsrondell och sprid försiktigt ut över ansikte och hals.

SERUM

Använd vårt mycket effektiva Purifying BHA Serum , som är ett koncentrat av aktiva ingredienser för lokal applicering och målinriktad bekämpning av akneutbrott.


Detta lätta serum innehåller salicylsyra för att öppna porerna och lossa ytliga hudflingor.

ÖGONVÅRD

Applicera därefter vår Aqualift Eye Gel från DRY SKIN serien runt ögonen. 


Denna ultralätta ögongel slätar ut rynkor orsakade av torrhet och ger en varaktig fukt. Den minskar även svullnad och dämpar mörka ringar runt ögonen.


Gelen är oljefri och är perfekt för den som bär kontaktlinder eller fransförlägningar.

CREME


Regulating Retinol Cream är en rik 24-timmarsvård för mogen, ganska torr, fläckbenägen hud.

Formulan innehåller aktiva ingredienser som stimulerar hudens förnyelseprocess, intensivt återfuktar och minskar fläckar. Stabiliserad retinol stödjer hudens naturliga regenerering för att minska rynkor, stora porer och hyperpigmentering.


AHA Face Creme med fruktsyror för fet, aknebenägen hud löser upp och avlägsnar döda hudceller, minskar pormaskar och förfinar porerna. Med fruktsyror och fuktgivande sockerkomplex. Applicera i ansiktet helst på kvällen efter rengöring och serum och låt absorberas. Perfekt i kombination med Microsilver Serum.

PEELING 

2 gånger/vecka efter Steg 1


Enzyme Peeling Powder frigör huden intensivt och skonsamt från lösa hudceller och överflödig talg. Det finkorniga pulvret bildar ett skumm tillsammans med vatten och börjar sedan verka med sin keratolytiska effekt. Fri från mekaniska exfolierande partiklar, är den också lämplig för känslig hud som är utsatt för finnar.


Skumma upp en matsked pulver med vatten och fördela över ansikte och hals. Massera försiktigt in i huden med cirkulära rörelser i cirka fem minuter. Låt peelingen sedan verka i 3 minuter innan du avlägsnar den med ljummet vatten.

MASK

2 gånger/vecka efter Steg 1 eller efter peeling


Intense Clearing Mask innehåller Equal Refining Complex och kaolin är den perfekta djuprengörande masken för aknebenägen hud med vidgade porer. Den lugnar irritationer och förhindrar hudfläckar, vilket synligt förbättrar hudens struktur. Aloe vera och bisabolol har också en lindrande effekt och förebygger inflammation. Applicera 1-2 gånger i veckan på ren hud, undvik ögonområdet, låt verka i upp till 20 minuter och skölj av noggrant.

KOMPLEMENT FÖR BÄSTA EFFEKT!

Innan applicering av serum


Om du vill unna dig en extra fin effekt kan du applicera vår ampull REFINING Retinol Lift från vårt AMPOULE sortiment.


Den intensiva behandlingen med anti-aging-faktor motverkar specifikt hudfläckar och stimulerar samtidigt kollagenproduktion och cellförnyelse tack vare retinol.

Använd JANSSEN COSMETICS ampullöppnare eller alternativt en servett och bryt upp ampullhalsen genom att trycka på den markerade färgade ringen. Häll innehållet i ampullen i handflatan och sprid den på den rengjorda huden på ansikte, hals och dekolletage. Massera in försiktigt. Använd HELA inehållet i ampullen. Endast för utvärtes bruk. 

SOLSKYDD

Då vår hudserie OILY SKIN innehåller fruktsyror behöver du på dagtid applicera ett UV-Skydd.


Face Guard Advanced är ett innovativt solskydd med SPF 30 som bekämpar förtidigt åldrande från solstrålning. Förutom att innehålla fotostabila UVA- och UVB-filter och cellskyddande Ectoine®, ger formulan effektivt skydd mot IR- strålning.

SPECIALPRODUKTER:


Microsilver Serum innehåller aktiva ingredienser som mikrosilver, glykolsyra, allantoin och D-panthenol, för att förbättra utseendet på aknebenägen, fet hud som är utsatt för utbrott.

Efter rengöring av de utsatta hudområdena, applicera Microsilver Serum och låt det absorberas. Använd morgon och/eller kväll. Används helst i kombination med Light Mattifying Cream på morgonen och AHA Face Cream på kvällarna. Vi rekommenderar att du använder produkterna enligt följande:

1) Microsilver Serum

2) Morgon: Light Mattifying Cream. Kväll: AHA Face Cream

Scar Cream är en smidig 24-timmars creme med aktiva ingredienser med Siegesbeckia orientalis och mangofröolja främjar återuppbyggnaden av hudens kollagenmatris och är därmed en långtidsvård för förbättring av akneärr.