Vegan Kosmetika

Vegan Kosmetika

Fler och fler människor väljer en vegansk livsstil som utesluter användningen av animaliska produkter och kosmetikaindustrin fokuserar nu alltmer på veganska ingredienser.

Här visar vi vilka av våra vårdprodukter som också är fria från animaliska ingredienser.

Öppenhet är viktigt för oss!


Har du någonsin funderat på om hudvårdskräm eller ditt smink innehåller animaliska ingredienser? När man äter något är det naturligt att tänka på vilka ingredienserna är. Men vem vet vad som döljer sig bakom olika ingredienser i kosmetiska produkter? Inte bara inom kosten utan också inom alla andra delar av livet börjar människor tänka till.


Vegansk kosmetika står för transparens, eftersom alla ingredienser avslöjas för att utesluta användningen av animaliskt material.


Öppenhet är också mycket viktigt för oss. För att skapa denna transparens kommer vi att berätta vilka produkter i våra SENSTIVE SKIN SERIE som är vegansk och förklara några intressanta fakta om vegansk kosmetika.


Vi lägger stor vikt vid naturliga ingredienser som är av vegetabiliskt och biotekniskt ursprung. Speciellt i våra SENSTIVE SKIN SERIE undviker vi medvetet alkohol. Eftersom kunder med känslig hud kan reagera negativt på ingredienser som just alkohol. Det är särskilt viktigt för oss att användarna av våra kosmetiska produkter är nöjda med alla aspekter av produkterna och därmed förse huden med bästa möjliga vård.


Våra hudvårdsserier inkluderar också helt veganska produkter.


Vad är speciellt med vegansk kosmetika?


Dessa produkter innehåller inga animaliska ämnen. Detta innebär att inga ingredienser används som produceras av djur. Dessa inkluderar till exempel mjölk, bivax eller djurfärgämnen.

Vegana produkter

När är en kosmetisk produkt vegan?


En kosmetisk produkt är vegan om inga animaliska material används vid tillverkningen. Produkterna är naturligtvis inte testade på djur. Dessutom är vegansk kosmetika huvudsakligen baserad på förnybara vegetabiliska råvaror.


Vilka ingredienser är undantag från vegansk kosmetika?


Vissa oljor, enzymer och kollagener, som erhålls från animaliska ingredienser, eller honung och bivax, som kommer från levande djur, är tabu i vegansk kosmetika. Veganvårdsprodukter testas inte på djur.


Vad är skillnaden mellan Cruelty Free och vegansk kosmetika?


Många tror att vegan också betyder att produkterna inte har testats på djur. Men termen vegan regleras inte av lag. En produkt är vegan om den inte innehåller några ingredienser av animaliskt ursprung. I vårt fall har veganprodukter inte testats på djur.

Men se upp: en veganprodukt är inte alltid Cruelty Free!