Neurodermatit

Neurodermatit - Rätt vård är viktigt!

Lider du av neurodermatit? - Ömma fläckar med klåda i ansiktet och på kroppen


För att motverka inflammation och förhindra återfall måste speciellt neurodermatitpatienter ägna särskild uppmärksamhet åt hudvård. Vår SENSITIVE SKIN-serie passar perfekt som en medföljande behandling för neurodermatit.


Fler och fler kvinnor och män lider av neurodermatit (atopisk hud). Neurodermatit kännetecknas av kliande hudutslag som ofta börjar i barndomen. Hudens skyddsfunktion är så låg att kontakt med bakterier och irriterande lätt kan leda till inflammation. Atopisk hud bör därför vårdas mycket omsorgsfullt.


Detta är precis anledningen till att vi har reviderat vår framgångsrika SENSITIVE SKIN-serie med de senaste vetenskapliga resultaten om vård och stabilisering av känslig och atopisk hud.

Produkterna i serien är den perfekta basvården för neurodermatit.


Behandling för neurodermatit:

Grunden för neurodermatit är noggrann hudvård. Huvudsyftet är att minska torrheten i huden, vilket orsakar inflammation, klåda och sveda. En vårdprodukt som minimerar budbärarämnena för inflammation och återställer den skadade hudbarriären kan ge snabb och effektiv hjälp. En väl fuktad hud får mindre klåda och har ett ökat motstånd.

Förutom det mjuka rengöringsskummet Soft Cleansing Mousse och Soft Soothing Tonic är vår nya Neuro Skin Balm särskilt lämplig för neurodermatit i ansiktet och på kroppen.


Hur Neuro Skin Balm hjälper till med neurodermatit:

Vår nya Neuro Skin Balm är en speciell vårdprodukt med låg irritation för hud som är benägen att få neurodermatit. Den lätt spridbara lotionen innehåller aktiva ingredienser som regenererar hudens störda barriärfunktion, minskar inflammatoriska processer och säkerställer en behaglig känsla på huden. På lång sikt förlängs remissionsfasen (symptomfria fasen) av neurodermatit och känslan av välbefinnande ökar.


Resultatet:

Obehagliga känslor av spänning och klåda lindras. Huden blir lugn och balanserad.


Koncentrerad kraft:

Växtextrakt från japansk ormrot & Skin Defense Complex har utvecklats speciellt för neurodermitisk hud. I kombination med det effektiva Skin Defense Komplexet + värdefulla växtoljor, regenereras och stabiliseras hudens störda barriärfunktion på lång sikt. Dessutom ger hyaluronsyra och sackaridisomerat extra fukt för att kompensera för hudens vattenunderskott.

Dermatologiskt testad


Alla produkter i vår SENSITIVE SKIN-serie har testats av Derma Consult för kompatibilitet med utmärkta resultat. Detta är anledningen till att Neuro Skin Balm också är idealisk för vård av barns neurodermititiska hud och ger långvarig lindring när den används regelbundet under symptomfria perioder. Ytterligare ett effektivitetstest utfördes för Neuro Skin Balm, vilket tydligt bekräftar den utmärkta effekten.


Lindra Neurodermatit

Börja med en mild RENGÖRINGSRUTIN


På morgonen och/eller på kvällen är det viktigt med en omfattande rengöringsrutin.


Soft Cleansing Mousse är ett pH-neutralt rengöringsskum med allantoin som lugnar irriterad hud och motverkar rodnad. Den luftiga, lätta strukturen är lätt att sprida och rengör känslig hud försiktigt utan att anstränga den i onödan. För en märkbart ren och behagligt slät hudkänsla!


Soft Soothing Tonic är speciellt utvecklad för känslig hud som är benägen för rodnad, och är den perfekta avslutningen på en grundlig ansiktsrengöring! Det alkohol-fria ansiktsvattnet med Sensitive Complex och allantoin lugnar hudirritationer redan under ansiktsrengöringen. Den milda formulan har också en hudrengörande, svalkande och underbart uppfriskande effekt.

SPECIALVÅRD

Neuro Skin Balm är en speciell lotion för de som lider av neurodermatit. Den innehåller aktiva ingredienser som förnyar hudens försämrade barriärfunktion, minskar inflammation och gör huden behaglig.


Applicera Neuro Skin Balm på hudens drabbade områden på morgonen och/eller kvällen efter rengöring och massera försiktigt in i huden.

CREME

Intense Calming Cream är en lugnande 24-timmarsbehandling för känslig hud som är utsatt för rodnad. Den skonsamma cremen ger näring och skyddar huden under dagen och stöttar cellförnyelsen på natten. Helst bör du använda krämen i kombination med Intense Calming Serum, som du applicerar innan cremen.

Bär du skyddsmask bör du tvätta eller byta ut den regelbundet. Kokning rekommenderas för att döda bakterier.


Tips: För att säkerställa att masken förblir skonsam mot huden och tyget inte är för grovt, bör masken torkas kort i torktummlare.