Akne

Effektiv hudvård för fet eller torr akne hy

Hud med akneproblem är inte en fråga om ålder eller kön. Ofta börjar besvären under puberteten och kan fortsätta in i vuxen ålder. Tre orsaker till aknehud anses vara tendensen till follikulär hyperkeratos, störningar i talgproduktionen och överdriven bakteriell kolonisering av hudfloran. Det finns också en skillnad mellan acne oleosa, som kan uppstå från en fet, fuktig hud, och acne sicca, som inte producerar tillräckligt med talg och är mer typisk för en åldrande hud.


OILY SKIN är den idealiska hudvårdsserien för att bekämpa alla tecken på fet, oljig, aknebenägen hud: Oavsett om du har ungdomlig eller äldre aknehud, isolerade utbrott, oljig hy,
pormaskar, förstorade porer – hjälper OILY SKIN oavsett vilken typ av hud du har. Från rengöring till vårdande specialprodukter, all aknehud kan hitta sin individuella vårdrutin. Högeffektiva aktiva ingredienser som fruktsyror, salicylsyra, anti-talg aktiva ingredienser och mikrosilver säkerställer en snabb och synlig förbättring av hudens utseende.


Skräddarsydda behandlingar finns tillgängliga på salongen för att hjälpa din klient att bekämpa aknehud. Regelbunden hemmavård är ett måste. Därför har vi tagit fram ett brett utbud av
hemvårdsprodukter.

Behandla och förebygg Akne!

Börja med en rengöringsrutin!


På morgonen och på kvällen är det viktigt med en omfattande rengöringsrutin. Vår Purifying Cleansing Gel tar bort smink och bakterierester från huden som har deponerats av masken. Purifying Tonic klargör huden utan att göra den torr.

Använd vår AHA + BHA Exfoliator för en effektiv djuprengöring/exfoliering om du har riktigt oljig och fet hy. 


Om du har torr akne hy är det bättre att du använder vår milda Enzyme Peeling Powder istället.

Använd vårt mycket effektiva serum Purifying BHA Serum , som är ett koncentrat av aktiva ingredienser för lokal applicering och målinriktad bekämpning av hudåkommor. Detta lätta serum innehåller salicylsyra för att öppna porerna och lossa ytliga hudflingor.

24-timmars hudvård

Hud med tendens till akne åtföljs ofta av en grovporerad hudstruktur och en störande fet glans. Det är här Light Mattifying Cream kommer in och uppfyller alla krav för optimal 24-timmarsvård för hud som tenderar att få utbrott!

Du kan även använda vår Regulating Retinol Cream.