True Life

"Livet består av en mängd val.

Hur ditt fortsatta liv kommer att bli beror på de val som du ännu inte har gjort.

Just här och nu har du chansen att göra ett val som kan förändra ditt liv och göra det mer positivt både fysiskt och psykiskt.

 

Du kan bli medlem i Truelife och det kan vara ett av de viktigaste val

du gjort i livet och det kan förändra ditt fortsatta liv.

Truelife kan hjälpa dig till en mer frisk och positiv tillvaro."

 

True Life

 

Om du vill bli medlem i True Life och köpa deras fantastiska produkter som vi rekommenderar, gå in på -

Bli ny medlem och lägg in koden SN9505 på raden om ”Vem som tipsade dig”,

då får du produkterna till ett rabatterat pris!

Ring oss om du har frågor!

 

0737-04 64 37 Suzanne Hult

0732-17 64 79 Jeanette Huss

 

Börja alltid med Powder of Life typ T, som är den mildaste varianten av algblandning.

Gå sedan över till Powder of Life Typ A, som ger dig en bra detox.

Viktigt att du dricker mycket vatten så att slaggprodukter kan sköljas ur ditt system.

Efter Typ A, fortsätt med Powder of Life typ H.

Därefter kan man äta den algmix som är bäst för just din kropp och dina behov.

 

Ring oss om du behöver råd!

KOSTRUTINER

”Inlägget innehåller reklam för True Life och Bodystore och innehåller annonslänkar”.*

Om du blir medlem på True Life är det bra om du börjar med att köpa ett startpaket. Då får du nämligen en utbildningspärm där du kan läsa om kost och hur True Lifes produkter fungerar. Där finns massor av bra information och tips.

 

Huss & Hults True Life-kostrutiner:

 

MORGON

 

 • Ät en ekologisk selleristjälk det första du gör på tom mage, eller drick sellerijuice. Selleri är kraftigt antiinflammatoriskt och gynnar de goda bakterierna i dina tarmar. Den bästa probiotikan!
 • Drick ett stort glas vatten och ta dina vitaminer:

C-vitamin, D3-vitamin, K2 och B-Komplex

.

Magnesiumaskorbat är en form av vitamin-C som kroppen lättare kan absorbera. Den är även basisk och innehåller ingen askorbinsyra i fri form. Därför kan personer med känsliga magar ofta tåla denna form av vitamin-C lättare. Man får även ett litet tillskott av mineralen magnesium.

 

Kroppen kan inte tillgodogöra sig hur mycket C-vitamin som helst på en gång. All överskottet utsöndras helt enkelt med urinen. Därför är det bäst att ta flera små doser, fördelat över dagen.

Alka-Mine B-komplex är en väl sammansatt produkt med korallkalcium samt 11 noga utvalda B-vitaminer: B-1, B-2, B-3, B-5, B-6, B-12, inositol, kolin, folsyra, biotin samt PABA.

 

Brist på B-vitamin kan ta sig uttryck i trötthet, stress, blodbrist, nervositet, sömnlöshet, förstoppning och kolesterolproblem: med andra ord många av de ämnesomsättningssjukdomar och degenerativa besvär som är vanliga i västvärlden, och som också kallas “civilisationens sjukdomar”. B-vitaminernas främsta roll är att aktivera enzymer, som inte blir aktiva förrän de kopplas till det rätta B-vitaminet. Eftersom B-vitamin är vattenlösligt måste det tillföras via kosten varje dag, för utan enzymer kan inte ämnesomsättningen fungera.

Vitamin D bildas i huden när den träffas av UV-strålning och är avgörande för immunförsvarets funktion. Under vintern, när soltimmarna är få i Norden, är tillskott av D-vitamin extra viktigt.

 

D-vitamin bör du ta tillsammans med mat eller en fettkälla.

 

 • Gör havregrynsgröt som du blötlagt i vatten över natten.
 • Garnera din gröt med Ceylon kanel, kakao, bär, lite honung eller något annat nyttigt och smaskigt. Använd havremjölk, mandelmjölk eller hampamjölk till gröten.

(Det är viktigt att du väljer just Ceylonkanel - Cinnamomum zeylanicum. Kassiakanelen, som är den vanligaste du hittar i mataffären innehåller giftet kumarin. Den är "lätt giftig" och kan vid mycket stort intag ge upphov till leverskador och bör inte ätas av barn.

Vi köper vårt havregryn, kanel och kakao på Bodystore*.

Alternativ till havregrynsgröt

 

 • Powder of Life drink (se instruktioner nedan)

eller

 • En gröt gjord på Chiapsyl eller Hampasyl från True Life

Chiapsyl innehåller chia- och psylliumfrön. Chia innehåller mycket omega-3 och har förmågan att reagera med vätska, svälla och bilda gel. Gelen saktar ner matsmältningsprocessen vilket gör att man känner sig mätt längre och får en jämnare blodsockernivå. Psylliumfrön har sedan länge använts i Indien för att förbättra tarmfunktionen. Även detta sväller i magen och bidrar till ökad mättnadskänsla. För mer ingående information om egenskaperna hos chia och psyllium. För överviktiga som äter Powder of Life i kombination med Chiapsyl innebär detta att man går ner i vikt, ibland så mycket som 1 kg i veckan, i och med att det vanliga sötsuget försvinner och kroppen får de näringsämnen den vill ha.

 

Grundrecept på Chiapsylgröt som varier med smak:

 1. Skala och dela en apelsin (eller någon annan frukt som passar dig bättre) Ta inte bort kärnor eller det vita mellan klyftorna. Mixa tillsammans med 1 del vatten tills apelsinen är finfördelad.
 2. Lägg i en matsked Chiapsyl, kör mixern en liten stund
 3. Låt blandningen stå några minuter och svälla, sedan är den färdig att äta.

 

Hampapsyl innehåller skalad hampa och psylliumfröskal. Hampapsyl används som Chiapsyl. Psylliumfröskal har sedan länge använts i Indien för att förbättra tarmfunktionen. De sväller i magen och bidrar till ökad mättnadskänsla.

 • Ta dina kapslar - LUST, Brown Hemp, Island och Golden Hemp enligt rekommendationer från True Life.

 

Lust-kapslarna innehåller förutom Råhampa, några omtalade rötter och bär, såsom Rosenrat och Schisandra. Dessutom innehåller kapslarna en av de viktigaste örterna inom Ayurveda; Ashwagandha.

Även ett par rötter som jämförs med Ginseng; Rysk rot och Maca.

Brown Hemp-kapslar innehåller förutom Hampa Komplett, några av världens mest intressanta svampar, med helt unika egenskaper; Chaga (fantastisk antioxidant), Reichi, Lejonmanssvamp och Shitake som hjälper till att uppehålla ett bra immunförsvar.

 

Island-kapslar innehåller förutom Råhampa, makroalger från Ishavet runt Island. Algerna är Bladderwrack och Dulse är oerhört näringsrika med en mängd viktiga ämnen, bl.a. Jod. Normalt är det inte så lätt att få i sig dessa alger på grund av smaken men i kapsel-form är det inga problem.

Frukost, mellanmål eller lunch

 

 • Grön Powder of Life drink
 • Vatten eller havremjölk, mandelmjölk eller hampamjölk
 • Banan
 • Citron
 • Bär
 • Powder of Life från True Life (Börja med en halv tsk och öka tills du kan ta 1-2 msk)

 

Powder of Life är en serie av produkter som förändrar din tarmflora så att du tar upp näring bättre samtidigt som den innehåller den mesta näring du behöver. Det finns flera typer för att passa alla. Man bör alltid börja äta typ T för att undvika problem som kan uppstå om man inte har tillräckligt bra tarmflora. Fortsätt sedan med A och H. Efter det går du över till den sorten som just du behöver. Vi hjälper dig att hitta rätt!

 

Har du järnbrist behöver du äta C-vitamin och Powder of Life typ T och gröna grönsaker som spenat och grönkål. Om din avföring är svart så har du säkerligen järnbrist.

 

Man kan få kopparbrist om man är kopparförgiftad. Det kan du bli tex av att dricka vatten ur gamla kopparrör. Vid kopparbrist ska du äta Powder of Life typ A. Har du kopparbrist kan du även vara elöverkänslig eller känslig för elektromagnetisk strålning.

 • Ät mycket frukt och grönt under dagen
 • Drick mycket vatten
 • Varva att dricka vatten med en tsk Tranbärsdryck eller Circulation från True Life och MSM Lignisul som du hittar på Bodystore*.

Studier visar att tranbär är ett av de livsmedel som har störst antioxiderande verkan. Ämnen i bären stimulerar tillväxten av nyttiga bakterier som skyddar vår hälsa. Moderna studier stödjer folkmedicinen i att tranbär kan motverka urinvägsinfektioner eftersom bären innehåller ämnen som gör det svårare för bakterierna att få fäste. True life har gjort en blandning med rena örtpulver som blandas med vatten till en juice. Du får 6 liter juice av en burk. Du bör alltid ha en burk hemma för att kunna sätta in direkt när du känner att du börjar få en urinvägsinfektion. Drycken kan då vara mycket effektiv!

 

Tyvärr får vi inte skriva vad Circulation kan göra för dig för Miljönämnden, men den är bra, riktigt bra!

Den innehåller Rödbeta, Lingon, Rödklöver, Tranbär, Hampa, Shiitake, Selleri, Maskros, Druvkärnor och Broccoli.

 

Du blandar ut pulvret i vatten eller någon annan dryck och dricker. Börja med en tesked på morgon och kväll tillsammans med mat. Efter några dagar kan du gå upp till 1 matsked morgon och kväll.

 

MSM Lignisul är ett kosttillskott med organiskt svavel som är en beståndsdel i proteinen kollagen och keratin. MSM, MetylSulfonylMetan, innehåller organiskt svavel och metyl. Dessa ämnen används i sin tur för att producera aminosyror, dopamin, serotonin, endorfiner, enzymer och andra ämnen.

 

MSM kan starta utrensningar i kroppen och därför bör man trappa upp doseringen. Första veckan tar du en kvarts tesked (ca 1 kryddmått) per dag löst i ett glas vatten eller juice. Efter en vecka kan du sedan varje vecka öka dosen med en kvarts tesked upp till det att du nått optimal dos som brukar vara ca en halv till en tesked per dag (2-4 gram).

KVÄLL

 

 • Ta dina mineraler som Kolloidalt Magnesium, Kolloidalt Zink och Cormin kalk från True Life innan sänggåendet.

Kolloidalt Magnesium och Kolloidalt Zink tas lättare upp av kroppen än Magnesium- och Zinktabletter. Vi tar upp endast ca 4-6% av magnesium i tablettform, medan kroppen tar upp över 90% då vi intar tillskotten i flytande form! Gurgla med kolloidalt magnesium och zink i munnen i 20-30 sekunder innan du sväljer.

Ta 10 ml kolloidalt Magnesium innan sänggåendet. Magnesium ingår i över 300 kemiska processer i kroppen och gör att vi kan koppla av. Magnesium bör du alltid ta på kvällen eftersom det är en lugnande mineral som aktiverar ditt parasympatiska nervsystem, det vill säga kroppens av-knapp som gör dig sömnig.

 

Cormin innehåller bla: kalciumkarbonat, magnesiumkarbonat, kisel, strontium, natrium, fosfor, järn, klor, mangan, kalium, koppar, zink, krom, kobolt, molybden, litium, jod, bor.

Cormin är en produkt som härrör från Okinawa, där man sedan långt tillbaka använt korallmineral som mineralkälla. Det är godkänt som naturligt livsmedeltillskott grundat på Food Hygiene Law i Japan, och godkänt av Hälsokostrådet.

 

Magnesium och kalcium håller en viktig balans i kroppen. Blanda 1/2-1 tsk Corminkalk i lite vatten och drick på kvällen innan du lägger dig: du kommer med stor sannolikhet att sova bättre och bli av med eventuella kramper i benen inom några dagar.

 

Zink tar du helst på kvällen då det är ett avslappnande mineral precis som magnesium.

Öka på intaget av frukt och grönt.

Se till att köpa ekologiskt och kravmärkt.

Tugga mycket och ät långsamt! Njut av maten!

Drick mycket vatten och rör på dig!

Unna dig något gott ibland utan att få dåligt samvete!

Har du ett starkt immunförsvar kan du lite på att din kropp håller dig frisk!

Älska dig för den du är! Du är skitsnygg!

Lyssna på din kropp!

 

 

OBS! Produkterna ovan är kosttillskott och bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Den rekommenderade dagliga dosen bör ej överskridas. Förvaras oåtkomlig för små barn. Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil. Produkten är avsedd för friska personer över 18 år. Om Du är gravid, ammande, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör Du alltid kontakta läkare innan Du använder produkten.

Huss & Hult Hälsoakademi AB

Almekärrsvägen 3,

443 39 LERUM

KONTAKTA OSS

+46 737 04 64 37

+46 732 17 64 79

ÖPPETTIDER

 

Det kan hända att vi inte är på plats varje dag, då vi reser mycket och håller i utbildningar.

Öppettider

 

Måndag - Torsdag

10:00 - 18:00

Fredag

10:00 - 15:30

 

Under sommaren kommer vi vissa dagar att ta spontan semester!

Vid frågor, ring 0732-17 64 79

© Copyright 2018. All Rights Reserved.