Demens & Alzheimers

DEMENS & ALZHEIMERS

 

Demens-sjukdomarna ökar. En demens börjar oftast smygande och det tar ofta flera år innan den börjar bli svår. En person som drabbas av demens lider oftast mest i början när han eller hon förstår att minnet börjar försvinna. När sjukdomen fortskrider blir personen oftast omedveten om sin sjukdom men då blir det istället de anhöriga som mår dåligt. Det är vanligt att en person blir helt personlighetsförändrad av sjukdomen.

 

Det finns flera orsaker till demens. De vanligaste är att myelinskidorna i vilka nervimpulserna går, börjar isolera dåligt vilket gör att det blir kortslutning i hjärnan eller att det byggs upp plack i små klumpar av beta-amyloid som är ett protein. Ju tidigare man förändrar den sjukes kost desto bättre resultat kan man få. Många gånger ligger det en allergi mot någon matvara i botten som gör att immunförsvaret reagerar fel.

 

Det finns en svamp som heter Lion´s mane, med unika egenskaper. Lion´s mane har använts i kinesisk medicin under lång tid, men det är först under senare år som västerländska vetenskapsmän har börjat undersöka dess verkan.

 

I forskartidskriften ”Journal of Health Science” har skrivits om nyheten att forskare har upptäckt att Linon´s mane innehåller en grupp av kraftfulla ingredienser som kan stimulera återbildningen av neuroner och hjärnceller.

 

I en annan dubbel-blind placebo-kontrollerad studie som har publicerats i Phytotherapy Research har ett forskningsteam vid Hokuto Corporation och Isogo Central and Neurological Hospital rapporterat: Patienter med mild kognitiv nedsättning har upplevt en signifikant förbättring under den tid de ätit Lion´s mane.

 

I en annan studie har man sett att Lion´s mane kan minska mängden beta amyloid plack i hjärnan. Det är denna plack som bl.a. förorsakar demens. I detta försök gav man möss ett gift som förorsakade beta amyloid plack i hjärnan, vilket gjorde dem glömska. Man delade sedan upp mössen i två grupper. Den ena gruppen fick vanlig mus mat och den andra gruppen fick samma mat men med tillägg av Lion´s mane. Gruppen som fick Lion´s mane i sin mat fick bättre minne och placken i deras hjärnor började försvinna.

 

Man har vid flera studier visat att Lion´s mane skyddar nervfibrernas höljen som kallas myelinskidor. Detta gör att nervimpulserna kan färdas fortare eftersom nerven isoleras från omgivande vävnad. Normalt försämras myelinskidorna när man blir äldre och det kan t.ex. visa sig på detta sätt: När någon ställer dig en fråga, tar det en liten stund innan du kan svara och det kan bero på att signalerna i hjärnan inte kommer fram så fort som de ska, därför att myelinskidorna är skadade. Det blir kortslutning eftersom kroppen innehåller mycket vatten. Vid t.ex. MS är myelinskidorna så svårt skadade att signalerna inte kommer fram. För att stärka kärlen i din hjärna är det också viktigt att få i sig tillräckligt med C-vitamin och bra fetter. Intag av bra fetter är mycket viktigt för hjärnans funktion. Man måste även försöka minska den inflammation som nästan alltid finns med i bilden med tex. Golden Hemp.

 

De som lider av demens har också ofta en dålig tarmflora och tar därmed upp B-vitaminer dåligt. För lite magsyra gör också att man inte tar upp B12 vitamin. Tar man syraneutraliserande mediciner minskar det också upptaget av B12 vitamin.

 

För att stärka din självläkningsförmåga kan du göra så här:

 

 • Ät Powder of Life typ N som innehåller Lion´s Maine men även innehåller andra ingredienser för att du skall få den näring som din hjärna behöver. Samtidigt förbättras tarmfloran så att du tar upp näring bättre. Tag 1-2 matskedar per dag.

 

 • Lägg till C-vitamin, 1-3 kapslar 2 till 3 gånger per dag.

 

 • Lägg till D-vitamin, 1-2 kapslar 2 gånger per dag.

 

 • Ät 1 matsked kokosolja per dag. (eller vår Brain-007).

 

 • Lägg till B-vitamin, 1-2 kapslar 2 ggr per dag.

 

 • Ät en matsked färskpressad hampfröolja per dag.

 

 • Minska på socker och snabba kolhydrater. Snabba kolhydrater hittas främst i potatis och produkter tillverkade av vete såsom bröd och pasta.

 

 • Skaffa dig en vattenrenare för att undvika gifter i vattnet.

 

 • Minska på grillning och stekning.

 

 • Uteslut gärna mjölkprodukter helt samt sädesprodukter förutom havre.

 

 • Försök använda hjärnan. (Pussel, Sudoko, korsor mm)

 

 • Undvik glutamat och sötningsmedel.

Huss & Hult Hälsoakademi AB

Almekärrsvägen 3,

443 39 LERUM

+46 737 04 64 37

+46 732 17 64 79

KONTAKTA OSS

ÖPPETTIDER

 

Det kan hända att vi inte är på plats varje dag, då vi reser mycket och håller i utbildningar.

Öppettider:

 

Mån - Fre

10:00 - 16:00

© Copyright 2018. All Rights Reserved.