LUNCH o MIDDAG

Lunch & Middag

Sill & Potatis

 

Koka upp några potatisar

Koka ett par ägg (Hårdkokt 7 min - Löskokt 5 min)

 

Servera med:

  • Sill (var noga med att sillen inte kommer från Östersjön)
  • Cremefraish, Gräddfil eller Oatlys iMat Fraiche
  • Gräslök
  • Sallad, gurka, paprika och tomater

Spenatsoppa & Ägg

 

Häll i ett 1/2 paket frusen hackad spenat i en kastrull.

Fyll upp med vatten tills det precis täcker spenaten.

Koka upp under omrörning.

 

Tillsätt:

  • 1 msk buljong (True Life Naturella eller Kryddiga Kryddbuljong)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl grädde eller Ekologisk Oatlys iMat

 

Koka ett par ägg (Hårdkokt 7 min - Löskokt 5 min)

 

Häll upp soppan i skålar och toppa med ägghalvor

 

Klart!

Köttfärsås & Pasta

eller

Chili Con Carne & Ris

 

Hacka 1-2 vitlökar och 1 stor gul lök och bryn i en stekpanna.

Tillsätt 500 gr ekologiskt köttfärs tills den är finfördelad och genomstekt.

 

Tillsätt:

  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1//2 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 1 kryddmått Chilipeppar
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 msk buljong (True Life Naturella eller Kryddiga Kryddbuljong)

 

Om du vill göra Chili Con Carne, tillsätt:

  • 1-2 burkar vita bönor i tomatsås
  • 1 Gul paprika skivade i bitar
  • 1 Röd paprika skivade i bitar

 

Servera fullkornspasta till köttfärsåsen eller ekologiskt ris till Chili Con Carnen

 

Servera med sallad, gurka, paprika & tomater.

 

Klart!

Torsk i ugn med potatis & äggsås

 

Koka 2 ägg i 8 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och skär i tärningar.

 

Lägg din torsk i en ugnsform, klicka över några rejäla bitar smör, salta lite lätt och peppra

Ställ formen i mitten av ugnen i 180 grader i ca 10-12 minuter eller tills fisken går att dela lätt med en kniv.

 

Koka potatis eller sötpotatis

 

Koka upp frusna gröna ärtor

 

Smält 2 msk smör i en kastrull. Vispa ner 2 msk mjöl och späd med grädde eller havremjölk lite i taget under omrörning. Rör ner 1 msk kryddbuljong. Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och vänd ner den och äggen i såsen.

 

Servera med sallad, gurka, paprika & tomater.

 

Klart!

Himelsk grönsaksgryta med kyckling

 

Ta fram din fina järngryta!

 

Hacka 1-2 vitlökar och skär upp lagom stora bitar av:

Gul lök, Rotselleri, Kålrot, Purjolök, Morötter eller andra rotfrukter.

 

Lägg en stor klick smör eller kokosfett i grytan och häll i grytbitar av kött eller kyckling.

Låt köttet stekas upp på hög värme under omrörning, så att de får en fin stekyta. (ca 5 min)

 

Tillsätt alla rotfrukter och låt det steka upp ett par minuter tillsammans med köttet.

 

Häll i 3 dl grädde eller Oatlys iMat

Skiva upp lite svamp - champinjoner, Shitakii eller kantareller och lägg i grytan

 

Tillsätt:

  • 1 msk buljong (True Life Naturella eller Kryddiga Kryddbuljong)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk svartvinbärsgelé

 

Låt grytan stå och puttra på mellanvärme i 35-45minuter.

 

Koka potatis eller ris medan grytan puttrar.

 

Tillsätt eventuellt broccoli-bitar i grytan under de sista 5 minuterna

 

Toppa med hachad persilja

 

Servera med sallad, gurka, paprika & tomater.

 

Klart!

Soppa med Grönsaker & Fisk

 

Ta fram din fina järngryta!

 

Hacka 1-2 vitlökar och skär upp lagom stora bitar av:

Potatis, Gul lök, Rotselleri, Kålrot, Purjolök, Morötter eller andra rotfrukter.

 

Lägg en stor klick smör eller kokosolja i grytan och låt rotfrukterna stekas upp på hög värme under omrörning, så att de får en fin stekyta. (ca 5 min)

 

Fyll på med kokhettvatten tills vattnet täcker alla ingredienser

 

Tillsätt:

  • 1 msk buljong (True Life Naturella eller Kryddiga Kryddbuljong)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk gurkmeja

 

Låt soppan stå och puttra på mellanvärme i ca 10 minuter

 

Vill du göra soppan till en fisksoppa...

 

Tillsätt fiskbitar i soppan och låt puttra i ytterligare 10 min.

Skala räkor och tillsätt i soppan under de sista 2 minutrarna.

 

Klart!

Pastasallad med grillad kyckling

 

 

Skär en grillad kyckling i fina bitar.

 

Koka fullkornspasta. Skölj av i kallt vatten och sila av vattnet.

 

Skär upp olika typer av salladsblad, ju fler desto festligare!

 

Skär i tärningar:

  • Tomater
  • Gurka
  • Röd Paprika
  • Gul Paprika

 

Lägg alla ingredienser i en stor skål.

 

Häll över en burk med soltorkade tomater! Häll inte bort lagen, den ger smak i salladen.

 

Dela och kärna ett stort granatäpple och häll i salladen.

 

Tillsätt groddar av något slag.

 

Klart!

Huss & Hult Hälsoakademi AB

Almekärrsvägen 3,

443 39 LERUM

+46 737 04 64 37

+46 732 17 64 79

KONTAKTA OSS

ÖPPETTIDER

 

Det kan hända att vi inte är på plats varje dag, då vi reser mycket och håller i utbildningar.

Öppettider:

 

Mån - Fre

10:00 - 16:00

© Copyright 2018. All Rights Reserved.