EFTERRÄTT o SNACKS

Efterrätt & Snacks

Hampabollar

 

Ca 30 st

 

4 dl havregryn

20 dadlar

1/2 dl kokosflingor

1/2 dl kakao

1/2 dl skalade hampafrön

1/2 dl solroskärnor

1 dl kokosolja

1/2 dl kaffe

 

Rulla små bollar av smeten och rulla dem i kokos eller skalade hampafrön

 

GÖR SÅ HÄR

 

  1. Mixa havregryn, kokos, solrosfrön och de skalade hampafröna i en matassistent.

 

  1. Tillsätt kakaon och de urkärnade dadlarna

 

  1. Tillsätt kokosfettet

 

  1. Tillsätt kaffet och mixa tills allt blir en jämnsmet, som går att göra bollar av. Är smeten för lös tillsätt mer havregryn, är smeten för torr tillsätt mer kokosfett, dadlar eller kaffe

 

  1. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos. Förvara bollarna svalt, men inte i kyl eller frys in dem och ta fram vid behov.

 

Klart!

Cashewbollar med Citron & Ingefära

 

Ca 20 st

 

2 dl cashewnötter - naturella

4 färska dadlar - urkärnade

4 torkade fikon

2 dl kokosflingor

3 msk kokosolja

1/2 citron - saft och rivet skal

1/2 tsk äkta vaniljpulver

1 nypa salt

1 tsk riven färsk ingefära

 

Garnering: kokos, hackade cashewnötter & flingsalt

 

GÖR SÅ HÄR

 

  1. Mixa nötterna fint. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa till en formbar massa.

 

  1. Forma till bollar och rulla i kokosflingor, hackade cashewnötter blandat med lite flingsalt.

 

  1. Förvara svalt.

 

Klart!

Bananglass

 

Ingredienser:

 

3 st frysta hela bananer

3 msk mandelsmör

1/2 tsk äkta vaniljpulver

Citron saft (från ca 1/2 citron)

Färsk riven ingefära

En nypa salt

 

Gör så här: Kör allt i matberedaren till en slät konsistens, smaka av med citron saft och ingefära.

Lägg över i en bytta och ställ i frysen alternativt servera på en gång.

 

Dekorera med bär och mörk choklad

 

Klart!

Huss & Hult Hälsoakademi AB

Almekärrsvägen 3,

443 39 LERUM

+46 737 04 64 37

+46 732 17 64 79

KONTAKTA OSS

ÖPPETTIDER

 

Det kan hända att vi inte är på plats varje dag, då vi reser mycket och håller i utbildningar.

Öppettider:

 

Mån - Fre

10:00 - 16:00

© Copyright 2018. All Rights Reserved.